Veckans recept: Bulgurfritters

IMG_1710

De flesta av er jobbar/pluggar troligtvis hemma just nu och vad passar då bättre än en extra god lunch för att pigga upp tillvaron lite? Jag kom över receptet på bulgur-fritters på Icas hemsida och förutom vissa mindre justeringar så är det deras recept jag utgått ifrån. Ett sjukt bra recept är det i varje fall, de här är SÅ goda!

DU BEHÖVER (till 2-3 personer, ca 10 fritters):
– 2 dl kokt bulgur
– 200 g fint riven halloumi
– 2 dl riven morot
– 2 st ägg
– 3 st vitlöksklyftor
– 2 msk sesamolja
– Salt, peppar och olja
– Ris till två personer
– Gurka
– Japansk soja och vitvinsvinäger, ca 0,5 msk av varje

IMG_1703
IMG_1701

SÅHÄR GÖR DU:
1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Koka bulgur enligt instruktionerna på förpackningen. Blanda i en bunke tillsammans med riven halloumi, riven morot, vitlök, ägg, salt, peppar och sesamolja.

Tänk på att halloumin är ganska salt, du kommer troligtvis inte behöva addera så mycket extra sälta!

3. Forma till jämnstora biffar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Pensla biffarna med olja, jag använde raps. Tillaga i ugnen i ca 15 minuter och vänd på dina fritters när ungefär 10 minuter har gått.

4. Medans dina fritters är i ugnen: Skiva gurka tunt och blanda i en skål tillsammans med japansk soja och vitvinsvinäger.

5. Koka ris enligt instruktionerna på förpackningen. Tänk på att skölja riset noga innan tillagning så det blir fluffigt snarare än geggigt.

Quaratine-lunch is served!

IMG_1712

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..