Q/A – Processad mat

IMG_9021

Hej,

Du äter ju mycket substitut så jag undrar hur du tänker kring all den processade maten du därmed får i dig? Jag tänker på all information som finns att vi ska försöka äta allt mindre halv fabrikat och fokusera på rena råvaror. Ingen kritik utan jag är också vegetarian och tycker det är svårt att förhålla mig till detta, substituten är så smidiga att använda!

SVAR: Hej <3 Vet du, jag tänker faktiskt inte så mycket på det om jag ska vara helt ärlig. Det är därmed inte sagt att jag gör rätt, givetvis borde jag ha det i åtanke jämt.

Och vad beror min inställning på då? Tyvärr är det mestadels lathet. Det är bekvämt, snabbt och effektivt att laga rätter där proteinkällan (eller det som byter ut den animaliska proteinkällan) är färdiglagad. Sen tycker jag att många substitut är väldigt goda, som ni vet! Jag tycker det är fantastiskt bra att vi vegetarianer (om vi vill) kan äta måååånga rätter som är snarlika dom vi åt innan.

En grej jag däremot vill inflika: Maten ni ser mig laga här på bloggen är en väldigt liten del av allt jag äter på daglig/veckobasis. Jag skulle absolut inte ha råd att äta substitut varje dag, till både lunch och middag. Jag äter varierat, näringsrikt och ofta rent. 🙂

Men tack för en väldigt intressant fråga! Hur tänker ni kring processad mat? 

IMG_8918
IMG_8902-2
IMG_8954

Tills vidare bjuder jag på ett somrigt, gott recept på gröna biffar jag gjorde i Toscana i somras. Ni hittar inlägget HÄR!

  1. Alice skriver:

    Jag tror på allt i måtta är hälsosamt! Precis som man ibland vill äta godis och glass, så behöver vi grönsaker och ”lagad” mat. Så känner jag med processad mat också – vissa måltider vill jag ha sojanuggets eller annat substitut och vissa vill jag mer ha bönor och linser!
    Sen finns det ju väldigt många substitut som är gjorda av ”rena råvaror” som bönor, grönsaker etc också som man kan variera sig med ibland också! Allt i balans! xx

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..